Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight on toimintapeli, joka sijoittuu avoimeen pelimaailmaan ja on pelattavissa Plystation 4- ja Xbos One -pelikonsoleilla ja Microsoft Windowsissa. Peli on neljäs osa Batman: Arkham –pelisarjassa, ja pelin tapahtumat jatkuvat vuoden päästä edeltäjänsä Batman: Arkham Cityn tapahtumista. Batmanin arkkivihollinen, Jokeri on saanut surmansa ja Gotham City saa hengähtää helpotuksesta rikollisuuden käännyttyä laskuun.

Batman ei kuitenkaan ole yhtä vakuuttunut siitä, että kaupungin asiat ovat hyvällä mallilla ja Jokerin kuolema kummittelee hänen ajatuksissaan. Batmanin muut, liiankin tutuksi tulleet viholliset, kuten Pingviini, Two-Face ja Harley Quinn ovat päättäneet lyöttäytyä yhteen päämääränään tehdä Batmanista matojenruokaa, lopullisesti. Tarinan yksi suurroistoista, kemikaalispesialisti Scarecrow on keittänyt kokoon hallusinaatioita aiheuttavan liemen, joka saa Gotham Cityn asukkaat kääntymään toisiaan vastaan ja ainoa vaihtoehto on evakuoida kaupungin asukkaat turvaan. Mitä jää jäljelle poliisivoimien ollessa avuttomia rikollisia vastaan – Batman vastaan roistot.

Taattua ja tuttua Lepakkomiestoimintaa

Batman: Arkham Knight on peli, josta tuttuun tapaan löytyvät kaikki ne ainekset, jotka tekevät Batman-peleistä ja elokuvista suosittuja. Pelin grafiikka on lähes täydellinen ja tarina ja pelattavuus kulkevat kauniisti käsi kädessä. Räiskinnän keskeltä saattaa aina välillä poimia myös humoristisia elementtejä ja töitä saa tehdä tosissaan, että jaksaa pysyä taisteluissa mukana loppuun asti. Pelissä on sopivasti haastetta, jotain uutta ja jotain vanhaa ja jotain vihreää – viittaan tässä Batmania tuskastuttavilla arvoituksilla kiusaavaan Riddler-hahmoon. Juonipaljastuksia ei tämän enempää, jotta itse pelaamisen iloon ja juonen arvuutteluun jää vielä jäljelle se kaikkein salamyhkäisin osuus: Selviääkö sankarimme tästä koitoksesta hengissä, niin fyysisesti, kuin psyykkisesti? Myös nettikasinoiden kattavista pelivalikoimista löytyy monia pelejä Batman-teemalla, sekä myös linkkejä Batman: Arkham Knight -trailereihin ja -peliarvosteluihin.