Bayonetta 2

Noita on palannut takaisin! Pelkästään jo tämä lause antaa ennakkoaavistuksen siitä, mitä Bayonetta 2:ssa tulee tapahtumaan. Wii U Bayonetta 2 -peli on kriitikoiden sekä ylistämä, että parjattu jatko-osa ensimmäiselle Bayonetta-pelille ja yksinoikeudella Wii U –pelikonsolille julkaistu. Kakkososan ennakko-odotukset ovat olleet valtavat ja myös täyttäneet monen odotukset sekä pelinkulun, juonen että grafiikan osalta.

Tästä upeasti rakennetusta maagisesta seikkailu-/taistelupelistä on vaikea olla pitämättä. Tyylikäs grafiikka, sekä vaikuttavat taistelutilanteet taianomaisessa maailmassa enkeleitä ja demoneita vastaan, entistä tehokkaampien maagisten voimien avulla, tuovat peliin niin jännitystä kuin haastetta. Bayonetta-pelin jatko-osassa on kiinnitetty toissijaisten pikkutarkkojen yksityiskohtien sijaan enemmän huomiota pelaajan taitojen korostamiseen, mikä onkin tarpeen erilaisten outojen otusten, hirviöiden ja jopa lähes hirviöainesta olevan kuunoidan ja eriskummallisen joulupukin voittamiseen.

Tyylikkäitä erikoisliikkeitä taitavalle pelaajalle

Bayonetta 2 alkaa pahaenteisen rauhallisissa tunnelmissa Bayonettan joulushoppailun merkeissä, kunnes jouluinen ostoskatu äkkiä muuttuu taistelutantereeksi demonien ja kuunoidan villissä hyökkäyksessä. Niille, jotka ovat kahlanneet läpi ensimmäisen osan, tuntuu kakkososa varsin kotoisalta. Taistelutilanteet väistöineen, sekä pelin kannalta tärkeät toiminnot ovat tutuissa paikoissa ja helposti löydettävissä, myös kenttiin kätketyt aseet ja tehtävät ovat yhtä haastavia kuin ennenkin. Uutta pelissä ovat muun muassa pääosan esittäjän uusi stailattu tyyli, sekä erityisen hanakalat örkit, joita tituleerataan Pomohirviöiksi. Yksi erikoistehoste, jota myös harkiten ja taidolla kannatta hyödyntää on ajanhidastamistoiminto, jota Bayonetta 2:ssa on hieman helpotettu, toiminto on myös tärkeä pelin läpäisemisen kannalta. Pienenä vihjeenä taidonnäytteeseen: Hidastukset ovat juuri se juttu, joka erottaa jyvät akanoista ja erikoisliikkeitä kannattaa käyttää harkiten ja säästeliäästi. Bayonetta 2 tarjoaa sujuvan, jännittävän ja sopivan haasteellisen pelin upealla grafiikalla uskomattoman kauniissa HD-maailmassa. Samantyyppisiä hahmotoimintapelejä kuin Bayonetta 2 voit löytää myös nettikasinoiden teemahedelmäpelien tarjonnasta, kuten esimerkiksi Tomb Raider.