FIFA 15

Oletko kenties jalkapallofani? Silloin FIFA 2015 tulee räjäyttämään tajuntasi, jos pidät myös jalkapallopelien pelaamisesta. Tai vaikka et olisikaan jalkapallon superfani, niin silti tämä peli saa karvasi nousemaan pystyyn, sillä peliin on todella satsattu, että se saadaan mahdollisimman eläväksi pelaajan edessä.

Yleisön ja kommentaattorien äänet ja innostus tarttuvat pelaajaan kuin täi tervaan, ja saavat paatuneemmankin pelikriitikon puolelleen. Tähän kyseiseen peliin on pyritty tuomaan niin paljon aitoa tunnelmaa isoimmilta jalkapallostadioneilta kuin mahdollista, eli pelaajien reaktioita eri pelitilanteisiin, kommentaattoreiden spesiaalimainintoja koskien pelaajien erityiskäytöstä, puhumattakaan yleisön käyttäytymisestä eri kommentteihin huudoin ja teoin omalla paikallaan.

Joukkuetaktiikka on tässä pelissä ilmiömäistä, sillä joukkuetoverit ja vastustajat on varustettu tekoälyllä, joka saa heidät toimimaan ja muokkaamaan taktiikoitaan kuten oikeat pelaajat. Myös uusia tiimitaktiikoita löytyy pelistä nimillä Park the Bus, In the Mixer ja Time Wasting, jotka saavat kyseisen lajin fanit repeämään liitoksistaan. Erittäin tärkeä peliin liittyvä uutuus on myös pelikenttä, jossa näkyvät kaikki sivutaklaukset ja nappisten jäljet, kenttä myös kuluu pelin myötä aivan kuin oikeassa matsissa. Varsinkin vesisateessa ja kostealla säällä kentällä näkyy mutaa, ja kenttä kuluu nopeammin.

Pelin herättää myös aidosti eloon tärähtävät maalitolpat sekä animoidut led-mainokset. Pelaaja näkee myös FIFA 2015 versiossa tarkempaa askeleiden ja käännösten hallintaa, myös hitaassa vauhdissa, sekä tarkempaa tasapainoa pallon ollessa pelaajan hallinnassa. Pallon anastaminen vastustajalta on myös herkullisempaa, sillä siitä on tehty fyysisempää puolustukseen satsaamalla. Hartiapuskut, työntö- ja vetomekaniikat ja kaatumisefektit, tekevät pelistä entistä rajumman, puhumattakaan pelaajien fyysisten piirteiden ”kasvojenkohotuksesta”. Tässä pelissä on silmäniloa naiskatsojillekkin.