Football Star

Jalkapallofanit ympäri maailmaa laskevat päiviä 12.6.–13.7.2014 Brasiliassa pelattavan 2014 FIFA World Cupin alkuun.

Turnaus järjestetään joka neljäs vuosi ja on kesäolympialaisten rinnalla suosituin urheilutapahtuma. Maailman parhaat jalkapallomaajoukkueet ovat taistelleet turnauksessa maailmanmestaruudesta jo vuodesta 1930 alkaen. Nyt järjestettävä turnaus on järjestyksessään kahdeskymmenes.

Lopputurnaukseen pääsystä on kova kisa, sillä siihen haluaisi osallistua jopa parisataa maata, mutta vain 32 pääsee mukaan. Brasilia on onnistunut pääsemään mukaan jokaiseen lopputurnaukseen ja onkin voittanut maailmanmestaruuksia viisi, mikä tekee siitä turnauksen menestyneimmän maan. Italia tulee hyvänä kakkosena neljällä maailmanmestaruudella. Kolmantena on Saksa kolmella maailmanmestaruudella. Viimeksi mestaruuden voitti vuonna 2010 Espanja, jolle se oli ensimmäinen kerta.

Jalkapallon ystävien ei tarvitse odottaa kesäkuun 12.:een päivään, vaan he pääsevät jo nyt kokemaan kisatunnelman, sillä turnaus on innoittanut pelifirmoja luomaan ja tuomaan markkinoille turnaukseen pohjautuvia pelejä. Yksi näistä on kolikkopeli Football Star, joka on onnistunut tavoittamaan turnauksen kiihkeän tunnelman erittäin hyvin. Pelissä taistelevat mestaruudesta maailman parhaimmat pelaajat, esimerkiksi Portugalin joukkueessa pelaava Cristiano Ronaldo, Argentiinan joukkueessa pelaava Lionel Messi ja Espanjan joukkueessa pelaava Xavi. Peli on graafisesti näyttävä, sen äänitehosteet saavat pelaajan tuntemaan kuin olisi mukana katsomossa, ja myös voittolinjat ovat animoidut. Peli on myös helppo pelattava.

Tälläkin kertaa turnauksesta tulee varmasti jännitystä tihkuva. Mukana ovat mm. aiemmin parhaiten pärjänneet Brasilia, Italia ja Saksa sekä viimevuotista mestaruutta puolustava Espanja. Voittajasta on käyty paljon spekulaatiota. Esimerkiksi MSN järjesti maailmanlaajuisen kyselyn, johon vastasi 80.000 jalkapallofania. Sen mukaan maailmanmestaruus menisi ylivoimaisesti Brasilialle. Seuraavaksi eniten ääniä saivat Saksa, Argentiina ja Espanja. Ylen järjestämän äänestyksen mukaan voittaja olisi samainen Brasilia, jonka jälkeen eniten ääniä on annettu Saksalle, Espanjalle ja Argentiinalle. Mutta totuushan on se, että peliä ei ratkaista Internetin kyselyillä vaan paikan päällä Brasiliassa. Nähtäväksi jää, nouseeko voittajaksi ennakkosuosikki Brasilia, jolla on vieläpä kotikenttäetu, vai taisteleeko Espanja kynsin hampain edellisestä mestaruudestaan. Vai yllättääkö aiemmin niin hyvin pärjännyt Italia viemällä mestaruuden?