Mukavat ryhmäpelit

Kun puhutaan ryhmäpeleistä, niin monelle nousee välittömästi mieleen kuva tietokoneella pelattavasta pelistä, jota pelataan netin yli kavereiden kanssa. No, se on ehkä väistämätöntä tulevaisuutta, mutta vaikka teknologia on tuonut omat versionsa ryhmäpelaamiseen, silti vanhat, perinteiset pelit pitävät vielä pintansa. Hyvänä esimerkkinä Monopoli, joka on monelle 70- ja 80-luvun nuorelle se muistorikkain peli, jota pelattiin koko perheen voimin.

Samoin Afrikan Tähti, joka on vieläkin klassikkopeli monessa perheessä. Nuorille, vielä tänäkin päivänä, pullonpyöritys, räsypokka ja Twister ovat niitä suosittuja ryhmäpelejä, varsinkin erilaisissa kotibileissä. Vaikka PlayStation- ja Xbox-konsolit ovat muuten syrjäyttäneet yksinpelaamisena Nintendot ja tietokoneet, jyräävät legendaariset klassikkopelit siltikin vielä nykypäivän teknologiset ihmeet.

Esimerkiksi mökkireissulla, harva kaipaa pelikaveriksi pleikkaria, vaan todennäköisimmin kaivetaan kaapin kätköistä esiin korttipakka tai Musta Pekka. Korteilla pelataan useimmiten Pokeria, Sikaa tai Mustaa Maijaa. Pokeria ja muita korttipelejä voi pelata myös moninpelinä useilla eri nettikasinoilla. Toki perheen kesken pelataan esimerkiksi Wii-pelikonsolilla muun muassa erilaisia urheilupelejä, mutta vieläkin lautapelit ovat perheen kesken vahvassa asemassa, mikä onkin pelkästään positiivinen asia. Ulkopeleistä suosittuja ovat edelleen kriketti, pölkky, tikanheitto ja erilaiset mailapelit.

Jos mietitään 80-luvun lasten ryhmäpelejä ulkona, niin mieleen nousee vanha kunnon Kirkon Rotta, Polttopallo ja kymmenen tikkua laudalla. Muutamia kymmeniä vuosia sitten lapsillakin oli vielä hyvä mielikuvitus, ja pelejä ja leikkejä keksittiin paljon myös omasta päästä. Jos taas mennään nykypäivään, niin uutuuspelinä voisi mainita suosioon noussut frisbeegolf, jota voikin harrastaa melkein ympäri vuoden. Tämä peli on siitä mukava, että sitä voi harrastaa koko perhe nolaamatta itseään. Yhä enemmän näkeekin pururadalla koko perheen kävelemässä frisbee kiekot kädessään, perheen yhteistä aikaa viettämässä.