Parhaat FPS-pelit

FPS-pelit ovat ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, ja lyhenne tulee sanoista First Person Shooter. Tällaiset pelit ovat kehitetty jo 80-luvun alussa, ja Battlezone oli lajin ensimmäisiä tietokoneelle suunniteltuja pelejä tuolloin. Ominaista näille peleille on, että peli etenee kolmiulotteisena, pelaajan omin silmin nähtävänä toimintana. Nykyään FPS-pelejä saa niin tietokoneille kuin erilaisille konsoleillekin, esim. suositusta salaisesta agentista James Bondista kertovat pelit ovat tällaisia ammuntapelejä.

Mutta verkossakin voi pelata monenlaisia FPS-pelejä. Verkkopelaamisen etuna on se, että pelejä voi pelata muiden pelaajien kanssa yhtä aikaa, eli ns. massiivimoninpeleinä. Viime vuoden parhaimpiin MMOFPS-peleihin kuuluvat mm. Battlefield Play4Free sekä PlanetSide 2. Tämä jälkimmäinen peli on Sony Online Entertainmentin uusintaversio vuonna 2003 julkaistusta pelistä Planetside, jossa pelaajien tehtävä on taistella Auraxis-planeetan hallitsemisesta. Battlefield Play4Free puolestaan on tuttu kaikille Battlefield-pelin pelaajille, sillä peli on hyvin paljon sama kuin konsolipeli Battlefield 2.
Kymmenen parhaimman FPS-pelin joukkoon lukeutuu myös Blacklight: Retribution. Pelihän on saatavilla myös uusimmalle PS4:lle, mutta yhtä hyvin tätä adrenaliinin täyttämää futuristista sotatannerta voi kokeilla myös online-tilassa ennen ostopäätöstä. Blacklight-sarjasta on saatavilla myös muitakin versioita kuin tämä Retribution.

Ghost Recon Online on myöskin suosittu FPS-peli. Valittavissa on kolme eri sotilasluokkaa, joissa kussakin on omat aseensa ja erikoiskykynsä. Pelaajat voivat liittoutua toistensa puolelle, ja tehdä yhdessä taktiikoita, jotta saavat vihollisesta yliotteen.

Lisää peleistä ja peliarvosteluista voi käydä lukemassa MmoBombin verkkosivuilta.