Suositut MMORPG-pelit

MMORPG-termi on ehkä useille vielä aika tuntematon käsite. Mutta ne ovat olleet suosittuja jo jonkin aikaa, ja lyhenne tulee sanoista Massively Multiplayer Online Role-playing Game. Suomeksi sillä tarkoitetaan tietokoneella pelattavia roolipelejä, joita voivat useat pelaajat pelata yhtä aikaa.

Tunnetuin ja maailman laajuisesti myydyin tällainen peli on WOW eli World Of Warcraft, jossa liikutaan Azerothin fantasiamaailmassa. Ilmaisista peleistä puolestaan suosituin MMORPG-peli on RuneScape. Rune, kuten sitä tavataan kutsua, on myös genreltään fantasiamaailma, jossa voidaan teleportata itsensä toisiin paikkoihin ja suorittaa erilaisia tehtäviä ja taistella vihollisia vastaan. Massiivimoninpelejä ”kaupitellaan” monelle eri kohderyhmälle, niin tytöille kuin pojillekin. Jotkut ovat voineet saada vaikutteita tutuista asioista kuten The Lord of the Rings-massiivimoninpeli, jota pystyy nykyään pelaamaan myös ilmaiseksi.

Vaikka monet massiivimoninpelit sijoittuvatkin fantasiamaailmaan, voi se maailma sijoita myöskin avaruudessa kuten on pelin Allods kohdalla. Tässä pelissä matkustetaan astraaliavaruudessa, ja kuten muissakin samantyyppisissä peleissä, myös tässä kullakin pelaajalla on oma tehtävänsä ulkoavaruudessa. Pelien luonteeseen kuuluu myös taistelut ns. hyvän ja pahan välillä. Pelissä Asda Story ei tosin taistella, vaan kerätään sielunsiskoja ja – veljiä, jotka auttavat toisiaan vaikka pelaaja ei olisikaan online-tilassa. Tai massiivimoninpeli voi olla sijoittunut myös maaseudulle, kuten pelissä Farmerama, jossa pelaajat pääsevät kokeilemaan taitojaan maanviljelijöinä. Pelissä kasvatetaan puita, eläimiä ja kasviksia, ja myydään tuotto vaikka torilla. Muista MMO-peleistä poiketen Farmeramassa ei juuri muiden kanssa olla tekemisissä, mutta on sekin mahdollista.

MMORPG-pelit ovat siis mukavaa ajanvietettä ja oiva tilaisuus tutustua muihinkin pelaajiin, jopa rajojen ulkopuolella. Monet ovat ilmaisia, monista voi joutua maksamaan jotakin. Gamer.fi on sivusto, josta voi aiheesta lukea lisää, pelikuvauksia ja tietoja eri vaihtoehdoista, ja ennen rekisteröitymistä voi saada jo mielikuvaa, millaisia pelejä on odottavissa.